Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Gombócok, morzsák

Epres gombóc

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A burgonyát héjában megfőzzük, meghámozzuk, és még melegen krumplinyomón áttörjük. Megsózzuk, hozzáadjuk az olajat a tojást és a liszttel összegyúrjuk. A tésztából négyzet alakú darabokat vágunk, mindegyikre egy szem félbevágott epret teszünk, melynek a közepébe kevés fahéjas porcukrot szórunk. A tésztanégyzetek sarkait összenyomjuk, és gombóccá formázzuk. Lobogó forró vízben kb. 5-10 percig főzzük, leszűrjük és […]

Elkészítési idő:
perc
Mennyiség:
adag
Beküldte: 2011.05.29.

Hozzávalók

Elkészítése

A burgonyát héjában megfőzzük, meghámozzuk, és még melegen krumplinyomón áttörjük. Megsózzuk, hozzáadjuk az olajat a tojást és a liszttel összegyúrjuk. A tésztából négyzet alakú darabokat vágunk, mindegyikre egy szem félbevágott epret teszünk, melynek a közepébe kevés fahéjas porcukrot szórunk. A tésztanégyzetek sarkait összenyomjuk, és gombóccá formázzuk. Lobogó forró vízben kb. 5-10 percig főzzük, leszűrjük és olajban pirított zsemlemorzsába forgatjuk.

Tálaláskor fahéjas porcukorral megszórjuk. Jó étvágyat mindenkinek!

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Ételallergia: Vegetáriánus receptek
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is