Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 25 dkg túró 16 dkg liszt 6 dkg vaj vagy margarin 1 tojás 1 tojássárgája 1 citrom héja csipet só 3 cl rum vagy pici aroma 10-12 szem nagyobb eper Elkészítése: A túrót áttörjük, majd az olvasztott vajjal/margarinnal, tojással és a tojássárgával összekeverjük, ezután belekeverjük a reszelt citromhéjat, egy csipetnyi sót és a lisztet, […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 adag
Mennyibe kerül?
Olcsó
lilalicsi
Beküldte: 2017.06.08.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 25 dkg túró
  • 16 dkg liszt
  • 6 dkg vaj vagy margarin
  • 1 tojás
  • 1 tojássárgája
  • 1 citrom héja
  • csipet só
  • 3 cl rum vagy pici aroma
  • 10-12 szem nagyobb eper


Elkészítése:

A túrót áttörjük, majd az olvasztott vajjal/margarinnal, tojással és a tojássárgával összekeverjük, ezután belekeverjük a reszelt citromhéjat, egy csipetnyi sót és a lisztet, majd a rióumot vagy az aromát.

Közepes keménységű tésztát gyúrunk, majd 1 órán át a hűtőben pihentetjük.

Közben a zsemlemorzsát megpirítjuk. Az epret megtisztítjuk és megmossuk.

A tésztából tenyérnyi pogácsákat formázunk, 1-1 eper szemet teszünk rájuk, majd gombócokat formázunk belőlük. Enyhén gyöngyöző, sós vízben nagyjából 15 percig főzzük.

Kivesszük és az előkészített pirított zsemlemorzsába forgatjuk.

Tálalhatjuk vaníliás cukorral elkevert porcukorral vagy eperszósszal.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Tavasz Ár: Olcsó Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Ebéd
lilalicsi
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is