Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Epres gombóc recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 1 kg burgonya
  • 30 dkg liszt
  • 1 db tojás
  • 1-2 evőkanál olaj
  • 50 dkg nagyobb szemű eper
  • 15 dkg zsemlemorzsa
  • fahéjas porcukor
  • só

Elkészítése

A burgonyát héjában megfőzzük, meghámozzuk, és még melegen krumplinyomón áttörjük. Megsózzuk, hozzáadjuk az olajat a tojást és a liszttel összegyúrjuk. A tésztából négyzet alakú darabokat vágunk, mindegyikre egy szem félbevágott epret teszünk, melynek a közepébe kevés fahéjas porcukrot szórunk. A tésztanégyzetek sarkait összenyomjuk, és gombóccá formázzuk. Lobogó forró vízben kb. 5-10 percig főzzük, leszűrjük és olajban pirított zsemlemorzsába forgatjuk.

Tálaláskor fahéjas porcukorral megszórjuk. Jó étvágyat mindenkinek!

https://receptneked.wps.hu/nagyi-receptjei/epres-gomboc/