Elkészítése
Hozzávalók:
- 25 dkg köles
- 25 dkg kukoricadara
- 5 dkg eritrit
- fél citrom reszelt héja
- csipet só
- 4 ek kókuszreszelék
- 20 szem (apró) eper
- a forgatáshoz kókuszreszelék
Elkészítése:
A kölest és a kukoricadarát háromszoros mennyiségű vízben, külön-külön megfőzzük.
Mikor kihűlt, összekeverjük a két masszát és hozzáadjuk a kókuszreszeléket is.
Gombócokat formálunk belőlük és a közepükbe egy-egy eperszemet rejtünk el. Kókuszreszelékben megforgatjuk, tálaljuk.
Kínálhatunk hozzá tejfölt és nyírfaporcukrot.
[box style=”info”]Az eper bármilyen más gyümölcsre, vagy akár keményebb lekvárra, mogyorókrémre is cserélhető! Tartalmas leves után, laktató főétel.[/box]


