Elkészítése
Előkészítés:
A vaníliarudat hosszában vágjuk félbe, majd a tejjel együtt forraljuk fel. Ezután vegyük le a tűzről és hagyjuk 20 percig állni, hogy a tej átvegye a vanília aromáját.
Alap:
Az epret mossuk meg, csumázzuk, majd robotgéppel pürésítsük. Keverjük össze a tej egyharmadával és tegyük félre.
Habgaluska:
A tojásokat válasszuk szét. A tojásfehérjét verjük félkemény habbá, adjuk hozzá a cukrot, majd verjük tovább, amíg kemény, fényes habot kapunk. A vaníliás tejet forraljuk fel újra, mérsékeljük a lángot és evőkanálnyi habgaluskákat szaggassunk bele. Mindkét oldalukat 1-1 percig főzzük, majd szűrőkanállal szedjük ki.
Krém:
Az epres turmixot öntsük a vaníliás tejhez. A tojássárgákat keverjük össze a mézzel, a liszttel és kevés epres-vaníliás tejjel, majd öntsük a többihez. Alacsony lángon, folyamatos keverés mellett sűrítsük be.
Tálalás:
A kész krémet öntsük tálba, tegyük rá a habgaluskákat és hagyjuk kihűlni. Tálalás előtt hűtőben pihentessük, hogy igazán frissítő legyen.
Tipp:
Az epres madártejet feldobhatjuk néhány mentalevéllel vagy reszelt citromhéjjal. Ha még gyümölcsösebb ízt szeretnénk, a tetejére friss eperdarabokat is szórhatunk.


