Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Ez az epres madártej recept a hagyományos változatot ötvözi az eper friss ízével. A lágy tejkrém, a habgaluskák és a gyümölcs együtt könnyed, mégis különleges desszertet alkot.

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
4 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
vhajni81
Beküldte: 2017.11.25.

Hozzávalók

Elkészítése

Előkészítés:

A vaníliarudat hosszában vágjuk félbe, majd a tejjel együtt forraljuk fel. Ezután vegyük le a tűzről és hagyjuk 20 percig állni, hogy a tej átvegye a vanília aromáját.

Alap:

Az epret mossuk meg, csumázzuk, majd robotgéppel pürésítsük. Keverjük össze a tej egyharmadával és tegyük félre.

Habgaluska:

A tojásokat válasszuk szét. A tojásfehérjét verjük félkemény habbá, adjuk hozzá a cukrot, majd verjük tovább, amíg kemény, fényes habot kapunk. A vaníliás tejet forraljuk fel újra, mérsékeljük a lángot és evőkanálnyi habgaluskákat szaggassunk bele. Mindkét oldalukat 1-1 percig főzzük, majd szűrőkanállal szedjük ki.

Krém:

Az epres turmixot öntsük a vaníliás tejhez. A tojássárgákat keverjük össze a mézzel, a liszttel és kevés epres-vaníliás tejjel, majd öntsük a többihez. Alacsony lángon, folyamatos keverés mellett sűrítsük be.

Tálalás:

A kész krémet öntsük tálba, tegyük rá a habgaluskákat és hagyjuk kihűlni. Tálalás előtt hűtőben pihentessük, hogy igazán frissítő legyen.

Tipp:

Az epres madártejet feldobhatjuk néhány mentalevéllel vagy reszelt citromhéjjal. Ha még gyümölcsösebb ízt szeretnénk, a tetejére friss eperdarabokat is szórhatunk.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Tavasz Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Desszert
vhajni81
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is