Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Epres madártej recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 1,25 liter tej
  • 1 darab vaníliarúd
  • 30 dkg eper
  • 4 tojás
  • 5 dkg cukor
  • 10 dkg méz
  • 2 dkg finomliszt

Elkészítése

Előkészítés:

A vaníliarudat hosszában vágjuk félbe, majd a tejjel együtt forraljuk fel. Ezután vegyük le a tűzről és hagyjuk 20 percig állni, hogy a tej átvegye a vanília aromáját.

Alap:

Az epret mossuk meg, csumázzuk, majd robotgéppel pürésítsük. Keverjük össze a tej egyharmadával és tegyük félre.

Habgaluska:

A tojásokat válasszuk szét. A tojásfehérjét verjük félkemény habbá, adjuk hozzá a cukrot, majd verjük tovább, amíg kemény, fényes habot kapunk. A vaníliás tejet forraljuk fel újra, mérsékeljük a lángot és evőkanálnyi habgaluskákat szaggassunk bele. Mindkét oldalukat 1-1 percig főzzük, majd szűrőkanállal szedjük ki.

Krém:

Az epres turmixot öntsük a vaníliás tejhez. A tojássárgákat keverjük össze a mézzel, a liszttel és kevés epres-vaníliás tejjel, majd öntsük a többihez. Alacsony lángon, folyamatos keverés mellett sűrítsük be.

Tálalás:

A kész krémet öntsük tálba, tegyük rá a habgaluskákat és hagyjuk kihűlni. Tálalás előtt hűtőben pihentessük, hogy igazán frissítő legyen.

Tipp:

Az epres madártejet feldobhatjuk néhány mentalevéllel vagy reszelt citromhéjjal. Ha még gyümölcsösebb ízt szeretnénk, a tetejére friss eperdarabokat is szórhatunk.

https://receptneked.wps.hu/nagyi-receptjei/epres-madartej-2/