Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Gombócok, morzsák

Epres túrógombóc

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Először kimérjük a túrót, a búzadarát, a tojássárgáját és egy csipet sót egy edénybe. Fakanállal alaposan összekeverjük, majd az edényt fóliával letakarva két órát pihentetjük, hogy a búzadara felpuhuljon. Ha letelt az idő, kemény habbá verjük a tojásfehérjéket, és kis adagokban óvatosan beleforgatjuk a túrós keverékbe. Egy nagy fazékban enyhén sós vizet forralunk, majd visszavesszük […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
epertunder
Beküldte: 2013.01.08.

Hozzávalók

Elkészítése

Először kimérjük a túrót, a búzadarát, a tojássárgáját és egy csipet sót egy edénybe. Fakanállal alaposan összekeverjük, majd az edényt fóliával letakarva két órát pihentetjük, hogy a búzadara felpuhuljon.

Ha letelt az idő, kemény habbá verjük a tojásfehérjéket, és kis adagokban óvatosan beleforgatjuk a túrós keverékbe. Egy nagy fazékban enyhén sós vizet forralunk, majd visszavesszük a lángot úgy, hogy a víz lobogva forrjon.

Vizes kézzel gombócokat formázunk a túrós masszából, és minden gombóc közepébe teszünk egy szem epret – ehhez akár mirelit epret is használhatunk felengedés nélkül. A gombócokat a forró vízbe tesszük, és amint a víz felszínére emelkednek (kb. 5 perc), készen is vannak. Az első gombócot félbevágva ellenőrizzük, hogy megfőtt-e.

A megfőtt gombócokat pirított zsemlemorzsába forgatjuk, majd tálaljuk.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Hétköznapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ételallergia: Cukormentes receptek Ár: Megfizethető Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Desszert
epertunder
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is