Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Epres túrógombóc recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 5 dkg vaj
  • 3 db tojás
  • 50 dkg túró
  • 10 dkg búzadara
  • 1 pici só
  • kevés porcukor (ízlés szerint)
  • 20-30 dkg eper
  • zsemlemorzsa

Elkészítése

A vajat elkeverjük a tojások sárgájával, kevés sóval és ízlés szerint porcukorral. Hozzáadjuk az áttört túrót, majd a búzadarát. Végül óvatosan beleforgatjuk a tojások kemény habbá vert fehérjét. A masszát lefedve egy órán át pihentetjük, hogy a dara megszívja magát.

A pihentetett tésztából gombócokat formázunk, mindegyik közepébe egy szem epret teszünk. Forró, enyhén sós vízben kifőzzük őket, majd szűrőkanállal kiemeljük. Ezután pirított zsemlemorzsában megforgatjuk a gombócokat, és azonnal tálaljuk.

Tipp

A gombócokat porcukorral megszórva vagy vaníliasodóval leöntve is kínálhatjuk. Ha változatosságra vágyunk, az epret helyettesíthetjük sárgabarackkal vagy szilvával.

https://receptneked.wps.hu/nagyi-receptjei/epres-turogomboc-3/