Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Epres túrógombóc recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 500 g túró (félzsíros)
  • 120 g búzadara
  • 3 db tojássárgája
  • 3 db tojásfehérje
  • 1 db citrom reszelt héja
  • 1 csipet só
  • 20 dkg eper (mirelit is jó kiengedés nélkül )

Elkészítése

Először kimérjük a túrót, a búzadarát, a tojássárgáját és egy csipet sót egy edénybe. Fakanállal alaposan összekeverjük, majd az edényt fóliával letakarva két órát pihentetjük, hogy a búzadara felpuhuljon.

Ha letelt az idő, kemény habbá verjük a tojásfehérjéket, és kis adagokban óvatosan beleforgatjuk a túrós keverékbe. Egy nagy fazékban enyhén sós vizet forralunk, majd visszavesszük a lángot úgy, hogy a víz lobogva forrjon.

Vizes kézzel gombócokat formázunk a túrós masszából, és minden gombóc közepébe teszünk egy szem epret – ehhez akár mirelit epret is használhatunk felengedés nélkül. A gombócokat a forró vízbe tesszük, és amint a víz felszínére emelkednek (kb. 5 perc), készen is vannak. Az első gombócot félbevágva ellenőrizzük, hogy megfőtt-e.

A megfőtt gombócokat pirított zsemlemorzsába forgatjuk, majd tálaljuk.

https://receptneked.wps.hu/nagyi-receptjei/epres-turogomboc/