Először kimérjük a túrót, a búzadarát, a tojássárgáját és egy csipet sót egy edénybe. Fakanállal alaposan összekeverjük, majd az edényt fóliával letakarva két órát pihentetjük, hogy a búzadara felpuhuljon.
Ha letelt az idő, kemény habbá verjük a tojásfehérjéket, és kis adagokban óvatosan beleforgatjuk a túrós keverékbe. Egy nagy fazékban enyhén sós vizet forralunk, majd visszavesszük a lángot úgy, hogy a víz lobogva forrjon.
Vizes kézzel gombócokat formázunk a túrós masszából, és minden gombóc közepébe teszünk egy szem epret – ehhez akár mirelit epret is használhatunk felengedés nélkül. A gombócokat a forró vízbe tesszük, és amint a víz felszínére emelkednek (kb. 5 perc), készen is vannak. Az első gombócot félbevágva ellenőrizzük, hogy megfőtt-e.
A megfőtt gombócokat pirított zsemlemorzsába forgatjuk, majd tálaljuk.