Elkészítése
Az élesztőt 2 dl langyos tejben, egy csipet cukorral felfuttatjuk. A lisztet egy nagy tálba szitáljuk, közepén mélyedést készítünk, és beleöntjük az élesztős tejet. Várjuk meg, amíg az élesztő felhabzik. Ezután hozzáadjuk a citrom reszelt héját, a tojássárgájákat, és egy csipet sót.
Lágy, rugalmas tésztát gyúrunk belőle, majd letakarjuk, és meleg helyen fél órán át kelesztjük. Közben a vajat habosra keverjük a porcukorral.
A megkelt tésztát kettévágjuk, majd mindkét darabot lisztezett felületen kb. 1 cm vastagra nyújtjuk. Megkenjük a cukros vajjal, majd a tésztát szorosan feltekerjük, mint egy kalácsot. A feltekert tésztát 2-3 cm széles szeletekre vágjuk.
A szeleteket vágott felükkel lefelé egy kivajazott és kilisztezett tepsibe helyezzük, egymástól 2-3 cm távolságra. Letakarjuk, és még 30 percig kelesztjük.
A megkelt csigákat lekenjük a felvert tojással, majd előmelegített sütőben, 180 °C-on kb. 20 percig sütjük.
Eközben a maradék 2 dl tejet felforrósítjuk, és feloldjuk benne az egyik csomag vaníliás cukrot. A csigákat a sütőből kivéve, még félkész állapotban meglocsoljuk a forró tejjel, majd visszatesszük a sütőbe további 20 percre, hogy teljesen átsüljenek.
Amikor a csigák megsültek, még melegen megszórjuk a másik csomag vaníliás cukorral.
Tálalás:
Langyosan a legfinomabb, de kihűlve is ízletes. Tálalhatjuk friss tejjel vagy teával.

