Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Csigák

Nagyi receptjei

Erdélyi darázsfészek

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Az élesztőt 2 dl langyos tejben, egy csipet cukorral felfuttatjuk. A lisztet egy nagy tálba szitáljuk, közepén mélyedést készítünk, és beleöntjük az élesztős tejet. Várjuk meg, amíg az élesztő felhabzik. Ezután hozzáadjuk a citrom reszelt héját, a tojássárgájákat, és egy csipet sót. Lágy, rugalmas tésztát gyúrunk belőle, majd letakarjuk, és meleg helyen fél órán át […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
solyom_eva69
Beküldte: 2013.04.25.

Hozzávalók

Kenéshez

Elkészítése

Az élesztőt 2 dl langyos tejben, egy csipet cukorral felfuttatjuk. A lisztet egy nagy tálba szitáljuk, közepén mélyedést készítünk, és beleöntjük az élesztős tejet. Várjuk meg, amíg az élesztő felhabzik. Ezután hozzáadjuk a citrom reszelt héját, a tojássárgájákat, és egy csipet sót.

Lágy, rugalmas tésztát gyúrunk belőle, majd letakarjuk, és meleg helyen fél órán át kelesztjük. Közben a vajat habosra keverjük a porcukorral.

A megkelt tésztát kettévágjuk, majd mindkét darabot lisztezett felületen kb. 1 cm vastagra nyújtjuk. Megkenjük a cukros vajjal, majd a tésztát szorosan feltekerjük, mint egy kalácsot. A feltekert tésztát 2-3 cm széles szeletekre vágjuk.

A szeleteket vágott felükkel lefelé egy kivajazott és kilisztezett tepsibe helyezzük, egymástól 2-3 cm távolságra. Letakarjuk, és még 30 percig kelesztjük.

A megkelt csigákat lekenjük a felvert tojással, majd előmelegített sütőben, 180 °C-on kb. 20 percig sütjük.

Eközben a maradék 2 dl tejet felforrósítjuk, és feloldjuk benne az egyik csomag vaníliás cukrot. A csigákat a sütőből kivéve, még félkész állapotban meglocsoljuk a forró tejjel, majd visszatesszük a sütőbe további 20 percre, hogy teljesen átsüljenek.

Amikor a csigák megsültek, még melegen megszórjuk a másik csomag vaníliás cukorral.

Tálalás:

Langyosan a legfinomabb, de kihűlve is ízletes. Tálalhatjuk friss tejjel vagy teával.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Hétköznapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ételallergia: Vegetáriánus receptek Ár: Megfizethető Gyakorlat: Haladóknak
solyom_eva69
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is