Elkészítése
A tészta hozzávalóit jól összegyúrjuk. Annyi sós, langyos vizet tegyünk hozzá, amivel lágy, de nyújtható tésztát kapunk.
A hájat a hártyáitól megtisztítjuk és az ecettel, kézzel kidolgozzuk.
A tésztát kinyújtjuk olyan nagyra amennyire csak tudjuk. A kinyújtott tésztára kézzel rácsipkedjük a hájat. Meghajtjuk a tésztát, mindkét irányban harmadára. 1 órát pihentetjük és háromszor ismételjük ezt a műveletet.
Következik az utolsó nyújtás, amikor már töltjük a süteményünket dióval, lekvárral vagy amivel szeretnénk. Kinyújtjuk kb 7-8 mm vastagra a szép, hólyagos tésztánkat, feldaraboljuk négyzet alakúra. Megtöltjük a közepét és ráhajtjuk a másik felét.
Megkenjük a felvert tojással, de csak a tetejét, ahol elvágtuk, ott nem kenjük!
Sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk és előmelegített sütőben 180 fokon kb 30 percig sütjük. Porcukorral meghintve tálaljuk. Ebből az adagból kb 70 db süti lesz.
Jó étvágyat kívánok!










