Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A fahéjas briós puha, illatos kelt sütemény, amelyet a fahéj és a vanília íze tesz különlegessé. Frissen sütve, egy bögre kakaó vagy tea mellé igazán finom reggeli vagy uzsonna.

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
80 perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Beküldte: 2013.08.28.

Hozzávalók

Elkészítése

Tészta elkészítése

Az élesztőt a langyos, cukros tejben felfuttatjuk. A lisztet, a margarint, a porcukrot, a sót, a tojássárgákat, a vaníliás cukrot és a reszelt citromhéjat egy tálba tesszük, majd hozzáöntjük a felfuttatott élesztőt. Az egészet alaposan összegyúrjuk.

A tésztát langyos helyen letakarva 20–25 percig kelesztjük.

Formázás

A megkelt tésztát lisztezett deszkán átgyúrjuk, majd 15–16 egyenlő részre osztjuk. Mindegyiket rúddá sodorjuk, és csigavonalban feltekerjük. A tészta végét a briós alá hajtjuk.

A briósokat sütőpapíros tepsire tesszük, egymástól kissé távolabb. A tetejüket tojássárgával lekenjük, hagyjuk kicsit száradni, majd ismét lekenjük és megszórjuk fahéjas cukorral.

Sütés

Előmelegített, 200 °C-os sütőben kb. 10–15 perc alatt szép aranybarnára sütjük.

Tipp

Ha szeretnénk, a tésztát töltelékkel is feldobhatjuk: kevés kakaós vagy diós cukorral megszórva még gazdagabb lesz. Légmentesen zárható dobozban 1–2 napig puha marad.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Reggeli
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is