Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Fahéjas briós recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 1 kg finomliszt
  • 3 dl olaj
  • 2 db tojás
  • 2 db tojássárgája
  • 5 dkg élesztő
  • 0,5 liter tej
  • 14 dkg cukor
  • kevés só

Tölteléknek

  • fahéj
  • cukor
  • olvasztott vaj

Tetejére

  • olvasztott vaj
  • cukor (vagy a kimaradt fahéjas cukor )

Elkészítése

A tészta hozzávalóiból egy kellemes, lágy, hólyagos tésztát készítünk, majd duplájára kelesztjük. A kelesztés után a tésztát egyforma részekre vágjuk (ebből az adagból 32 db gombóc lett), kis gombócokká formázzuk, és hagyjuk pihenni egy jó 10 percig.

A pihenés után kinyújtjuk a gombócokat, megkenjük őket olvasztott vajjal, és megszórjuk fahéjas cukorral. A tésztákat felsodorjuk, majd a tekercseket feltekerjük, és a tetejüket visszanyomjuk.

Az így elkészült tekercseket előmelegített sütőben készre sütjük. Amint kiveszem a sütőből, azonnal megkenem őket olvasztott vajjal, majd megszórom cukorral.

https://receptneked.wps.hu/nagyi-receptjei/fahejas-brios/