Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Fahéjas-citromos csiga recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Tészta

  • 50 dkg finomliszt
  • 2,5 dkg friss élesztő
  • 2,2 dl tej (langyos)
  • 8 dkg vaj
  • 8 dkg cukor
  • csipet só

Töltelék

  • 10 dkg vaj
  • 6 dkg cukor
  • 3,5 teáskanál fahéj (őrölt)
  • 1 citrom héja

Elkészítése

A langyos tejben elkeverünk egy kevés cukrot és az élesztőt, majd hagyjuk megkelni.

A keverőtálba öntjük a lisztet és a közepébe a felfuttatott élesztőt, majd a többi hozzávalót is beletesszük. Jó alaposan kidolgozzuk a tésztát. Ne ragadjon az edény falához, de túl kemény se legyen. Kevés liszttel vagy tejjel segíthetünk a problémán.

Langyos helyen duplájára kelesztjük.

Lisztezett deszkán téglalap alakúra kinyújtjuk kb fél cm vastagra.

Az olvasztott, de nem folyós vajba elkeverjük a cukrot és a fahéjat, majd ezzel a keverékkel megkenjük a tésztát. Citromhéjat reszelünk rá és lazán feltekerjük, mint a beiglit.

Kisujjnyi vastag szeletekre vágjuk és sütőpapírral bélelt vékony falú tepsibe tesszük a csigákat.

Megint kelesztjük kb 10-15 percig, majd forró sütőben, 180 fokon szép pirosra sütjük kb 30 perc alatt.

https://receptneked.wps.hu/nagyi-receptjei/fahejas-citromos-csiga/