Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Csigák

Fahéjas csiga

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Az élesztőt belemorzsoljuk a langyos vízbe, kb 5 percre. Keverőtálban elkeverjük a lisztet, cukrot, sót. Beletesszük a szobahőmérsékleten tartott vajat és elmorzsoljuk. Hozzáadjuk a tojásokat, a vizes élesztőt, és a langyos tejet. Jól összekeverjük. Téglalap alakúra nyújtjuk, a tészta kb 1 cm-es maradjon. A 20 dkg cukrot, és a 1,5 dkg fahéjat összekeverjük, és egyenletesen […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Beküldte: 2012.08.30.

Tésztához

Töltelékhez

Kenéshez

Elkészítése

Az élesztőt belemorzsoljuk a langyos vízbe, kb 5 percre. Keverőtálban elkeverjük a lisztet, cukrot, sót. Beletesszük a szobahőmérsékleten tartott vajat és elmorzsoljuk. Hozzáadjuk a tojásokat, a vizes élesztőt, és a langyos tejet. Jól összekeverjük.

Téglalap alakúra nyújtjuk, a tészta kb 1 cm-es maradjon. A 20 dkg cukrot, és a 1,5 dkg fahéjat összekeverjük, és egyenletesen rászórjuk a tésztára.

Feltekerjük, 12 szeletre vágjuk. Nagy tepsibe teszünk sütőpapírt, és beletesszük a csigákat. Én teszek mindegyikbe 2-3 csepp tejet. Tojással megkenjük, bár nem fontos. Sütőben szép pirosra sütjük. porcukorral meghintve tálaljuk. Jó étvágyat

Sztori:

Nagymamám receptje, a gyermekeim nagyon szeretik! Gyakran készítem.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is