Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Fahéjas csiga recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Tésztához

  • 2,5 dkg élesztő
  • 50 dkg liszt
  • 12 dkg cukor
  • 4 db tojás
  • 1 csipet só
  • 45 dkg vaj
  • 2 evőkanál langyos víz
  • 4 evőkanál tej

Töltelékhez

  • 20 dkg cukor
  • 1,5 dkg fahéj

Kenéshez

  • 1 db tojás

Elkészítése

Az élesztőt belemorzsoljuk a langyos vízbe, kb 5 percre. Keverőtálban elkeverjük a lisztet, cukrot, sót. Beletesszük a szobahőmérsékleten tartott vajat és elmorzsoljuk. Hozzáadjuk a tojásokat, a vizes élesztőt, és a langyos tejet. Jól összekeverjük.

Téglalap alakúra nyújtjuk, a tészta kb 1 cm-es maradjon. A 20 dkg cukrot, és a 1,5 dkg fahéjat összekeverjük, és egyenletesen rászórjuk a tésztára.

Feltekerjük, 12 szeletre vágjuk. Nagy tepsibe teszünk sütőpapírt, és beletesszük a csigákat. Én teszek mindegyikbe 2-3 csepp tejet. Tojással megkenjük, bár nem fontos. Sütőben szép pirosra sütjük. porcukorral meghintve tálaljuk. Jó étvágyat

Sztori:

Nagymamám receptje, a gyermekeim nagyon szeretik! Gyakran készítem.

https://receptneked.wps.hu/nagyi-receptjei/fahejas-csiga/