Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Csigák

Fahéjas csigák

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A fahéjas csiga az illatos töltelékével és puha tésztájával mindenkit elvarázsol. Frissen sütve, egy bögre tej vagy kakaó mellé igazi kényeztető finomság, amelyet otthon is könnyen elkészíthetünk.

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
mary101
Beküldte: 2013.10.08.

Tészta

Töltelék

Elkészítése

Az élesztőt kevés langyos, cukros tejben felfuttatjuk. A maradék langyos tejben elkeverjük a megpuhított vajat, tojás sárgáját. Hozzáadjuk a liszthez a fahéjat, a citromhéjat, a vaníliás cukrot, a felfuttatott élesztőt és a langyos tejet. Lágy tésztát gyúrunk, amit legalább fél órán át letakarva kelesztünk.

Ha megkelt kinyújtjuk téglalap alakúra. Kevés langyos tejjel megkenhetjük, hogy a töltelék jobban ráragadjon a tésztára. Megszórjuk a fahéj és cukor keverékével, majd szorosan feltekerjük.

Kb 1,5-2 cm-es szeletekre vágjuk, majd tepsibe tesszük, kelesztjük és sütjük 200 fokon.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Reggeli
mary101
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is