Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Fahéjas csigák recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Tészta

  • 50 dkg finomliszt
  • 2,5 dkg élesztő
  • 8 dkg porcukor
  • 2,5 dl tej
  • 5 dkg vaj
  • 2 db tojássárgája
  • 1 kávéskanál fahéj
  • reszelt citromhéj
  • 1 csomag vaníliás cukor

Töltelék

  • fahéj ( ízlés szerint )
  • cukor

Elkészítése

Az élesztőt kevés langyos, cukros tejben felfuttatjuk. A maradék langyos tejben elkeverjük a megpuhított vajat, tojás sárgáját. Hozzáadjuk a liszthez a fahéjat, a citromhéjat, a vaníliás cukrot, a felfuttatott élesztőt és a langyos tejet. Lágy tésztát gyúrunk, amit legalább fél órán át letakarva kelesztünk.

Ha megkelt kinyújtjuk téglalap alakúra. Kevés langyos tejjel megkenhetjük, hogy a töltelék jobban ráragadjon a tésztára. Megszórjuk a fahéj és cukor keverékével, majd szorosan feltekerjük.

Kb 1,5-2 cm-es szeletekre vágjuk, majd tepsibe tesszük, kelesztjük és sütjük 200 fokon.

https://receptneked.wps.hu/nagyi-receptjei/fahejas-csigak/