Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Fahéjas és cukros paprikás csiga recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 0,5 kg liszt
  • 1 csomag élesztő
  • 1 tojás
  • 5 dkg zsír
  • 1 citrom reszelt héja
  • 20 dkg cukor
  • vaníliás cukor
  • pici tej
  • fél csomag fahéj
  • őrölt csemege paprika


Elkészítése:

Egy kevés langyos, cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt. A lisztet, egy csipet sót, a 20 dkg cukrot, a vaníliás cukrot és a citrom lereszelt héját összekeverjük, majd hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt, majd a zsírt, a tojást és annyi tejet, hogy lágy tésztát kapjunk. Langyos helyen kelesztjük, majd elfelezzük a tésztát. Az egyik fele fahéjas lesz, a másik paprikás. Kinyújtjuk kb 0,5 cm vastagra, téglalap alakúra.

Rákanalazzuk a tölteléket. A fahéjat összekeverjük annyi cukorral, hogy édes legyen. A pirospaprikával ugyanígy járunk el. Miután rákanalaztuk a tölteléket feltekerjük, 1-1,5 cm vastagra szeleteljük, és kizsírozott kilisztezett tepsibe rakosgatjuk. Körülbelül fél óra alatt sül meg.

 

https://receptneked.wps.hu/nagyi-receptjei/fahejas-es-cukros-paprikas-csiga/