Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Fánkok

Nagyi receptjei

Fahéjas fánk karika

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 Csillag (Nincs értékelve)
Loading...
Megosztás:

Az élesztőt kevés tejben egy kis cukorral felfuttatom. Egy tálba öntöm a lisztet, a közepébe mélyedést csinálok, és beleöntöm a felfutott élesztős tejet, majd hozzáadom a többi hozzávalót. Az összegyúrt tésztát kb. fél óra alatt a kétszeresére kelesztem. Ezután kinyújtom a tésztát kb. 1-2 cm vastagra, majd köröket szaggatok belőle (én pohárral szoktam), a közepét […]

Elkészítési idő:
perc
Mennyiség:
adag
Beküldte: 2012.03.11.

Hozzávalók

Valamint

Elkészítése

Az élesztőt kevés tejben egy kis cukorral felfuttatom. Egy tálba öntöm a lisztet, a közepébe mélyedést csinálok, és beleöntöm a felfutott élesztős tejet, majd hozzáadom a többi hozzávalót. Az összegyúrt tésztát kb. fél óra alatt a kétszeresére kelesztem.

Ezután kinyújtom a tésztát kb. 1-2 cm vastagra, majd köröket szaggatok belőle (én pohárral szoktam), a közepét kis átmérőjű pohárral lyukasztom ki. A tésztát letakarom, majd megint fél óráig pihentetem.

Forró olajban sütöm ki, majd miután lecsöpögött az olaj, a kész fánkokat 3 evőkanál cukor és 1 evőkanál fahéj keverékében megforgatom.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is