Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Fahéjas fánk recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Tészta

  • 45 dkg finomliszt
  • 1,5 dl langyos tej
  • 1 tojás
  • 2 evőkanál porcukor
  • csipet só
  • 0,5 teáskanál őrölt fahéj
  • 5 dkg puha vaj
  • 20 g friss vagy 1 csomag szárított élesztő

Sütéshez

  • olaj

Forgatáshoz

  • 3 evőkanál cukor
  • 1 evőkanál őrölt fahéj

Elkészítése

A tejet meglangyosítjuk, hozzáadunk 1 kk cukrot és az élesztőt belemorzsoljuk, majd felfuttatjuk.

Egy nagyobb edénybe mérjük a lisztet, sót, fahéjat, porcukrot, tojást, majd beletesszük az élesztős tejet is és összegyúrjuk a résztát, majd végül a puha vajat is beledagasztjuk.

A kész tésztát kissé meglisztezzük és letarva kelesztjük langyos helyen kb 1-1,5 órán át.

A megkelt tésztát kissé gyúrjuk át, majd nyújtsuk ki kb 1-2 cm vastagra és szaggassuk ki egy nagy pohárral vagy fánkszaggatóval, majd a közepét egy kicsi pogácsa szaggatóval vagy feles pohárral.

A kiszaggatott fánkokat letakarva kelesszük kb 30 percig.

Az olajat felmelegítjük. Egyszerre maximum csak 3-4 fánkot süssünk csak! A fánkok mindkét oldalát szép pirosra sütjük a zsiradékban, majd papírtörlőre szedjük.

Közben a cukrot a fahéjjal összekeverjük és a langyos fánkok mindkét oldalát megforgatjuk benne.

https://receptneked.wps.hu/nagyi-receptjei/fahejas-fank/