A tészta feltekeréséhez szükségünk lesz 6 db 0,33 l-es sörös dobozra, amit szorosan alufóliával bevonunk.
Az élesztőt langyos-cukros tejben felfuttatjuk, majd beleütjük a tojásokat, hozzáadjuk a lisztet és a sót. Elkezdjük összeállítani a tésztát. Ha összeállt a tészta, akkor apránként beledolgozzuk a langyos margarint is. Addig dagasztjuk, amíg elválik a tészta az edény falától és kezünktől.
A tészta tetejét meglisztezzük, letakarjuk és 30 percig kelesztjük.
Ha megkelt a tészta, akkor kiborítjuk a gyúródeszkára, 1 cm vastagra kinyújtjuk. Minél hosszabb, annál jobb, majd 1,5-2 cm vastag csíkokra felvágjuk. Az előkészített formákat megkenjük olajjal és feltekerjük a tésztacsíkokat a dobozra úgy, hogy kissé fedjék egymást.
Nyújtódeszkán lazán átgörgetjük, hogy a tészta teljesen befedje a dobozt. A kész kürtőskalácsokat megkenjük kevés olajjal és beleforgatjuk a barna cukorba.
A sütőt 190-200 fokra előmelegítjük. A kalácsokat 12-14 perc alatt megsütjük. Még melegen beleforgatjuk fahéjas cukorba.