Elkészítése
A tejet meglangyosítjuk, hozzáadjuk a cukrot, majd belemorzsoljuk az élesztőt, és felfuttatjuk. Egy nagy tálba tesszük a tészta többi hozzávalóját, ráöntjük az élesztős tejet, és alaposan kidagasztjuk. A tésztát 40-45 percig kelesztjük meleg helyen.
Amikor a tészta megkelt, lisztezett deszkára borítjuk, és átgyúrjuk. A tésztát 12 egyenlő részre osztjuk, majd minden részt háromszög formára nyújtunk. A háromszögek felső, szélesebb részét kb. 1 cm-es csíkokra bevágjuk.
A töltelékhez a fahéjat és a cukrot összekeverjük. Minden háromszög tészta közepére hosszában egy csík tölteléket helyezünk, majd a háromszög csúcsától kezdve feltekerjük. Amikor a bevagdosott részhez érünk, ügyeljünk rá, hogy a csíkok a sütemény alá kerüljenek. A feltekert tésztát kifli formára hajlítjuk, és sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük. A kifliket további 20-25 percig kelesztjük.
Előmelegített sütőben 170 fokon 10-12 perc alatt szép pirosra sütjük. Amikor a kiflik megsültek, még forrón lekenjük őket olvasztott margarinnal, majd fahéjas porcukorba forgatjuk.
