Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Fahéjas hernyó recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Tésztához

  • 60 dkg finomliszt
  • 1 teáskanál só
  • 3 evőkanál cukor
  • 1 db tojás
  • 2 db tojássárgája
  • 3 dl langyos tej
  • 6 dkg puha margarin
  • 3 dkg élesztő

Töltelék

  • fahéj
  • cukor

A tetejére

  • 5 evőkanál cukor
  • 1 evőkanál fahéj
  • 3 evőkanál olvasztott margarin

Elkészítése

A tejet meglangyosítjuk, hozzáadjuk a cukrot, majd belemorzsoljuk az élesztőt, és felfuttatjuk. Egy nagy tálba tesszük a tészta többi hozzávalóját, ráöntjük az élesztős tejet, és alaposan kidagasztjuk. A tésztát 40-45 percig kelesztjük meleg helyen.

Amikor a tészta megkelt, lisztezett deszkára borítjuk, és átgyúrjuk. A tésztát 12 egyenlő részre osztjuk, majd minden részt háromszög formára nyújtunk. A háromszögek felső, szélesebb részét kb. 1 cm-es csíkokra bevágjuk.

A töltelékhez a fahéjat és a cukrot összekeverjük. Minden háromszög tészta közepére hosszában egy csík tölteléket helyezünk, majd a háromszög csúcsától kezdve feltekerjük. Amikor a bevagdosott részhez érünk, ügyeljünk rá, hogy a csíkok a sütemény alá kerüljenek. A feltekert tésztát kifli formára hajlítjuk, és sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük. A kifliket további 20-25 percig kelesztjük.

Előmelegített sütőben 170 fokon 10-12 perc alatt szép pirosra sütjük. Amikor a kiflik megsültek, még forrón lekenjük őket olvasztott margarinnal, majd fahéjas porcukorba forgatjuk.

https://receptneked.wps.hu/nagyi-receptjei/fahejas-hernyo/