Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Fahéjas kalács recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Tészta

  • 3 db tojássárgája
  • 3,5 dl tej
  • 1 csipet só
  • 6 dkg kristálycukor
  • 2 evőkanál olaj
  • 5 dkg élesztő
  • 60 dkg finomliszt

Krém

  • 25 dkg margarin
  • 25 dkg porcukor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 1 csomag őrölt fahéj

Elkészítése

A lisztet összedolgozzuk a tejben felfuttatott élesztővel és a többi alapanyaggal, hogy könnyen nyújtható tésztát kapjunk. Ha túl lágy lenne, adhatunk hozzá még lisztet. A tésztát 6 kis cipóra osztjuk, és legalább fél óráig pihentetjük.

Közben a margarint kikeverjük a porcukorral és az ízesítő anyagokkal. A cipókat egyenként kinyújtjuk, vékonyan megkenjük a krémmel, majd feltekerjük. Három tekercset összefonunk, majd pihentetjük további fél óráig.

Sütés előtt megkenjük tojássárgájával, és közepes hőmérsékletű sütőben sütjük (villanysütőben 190°C-on kb. 35 percig).

https://receptneked.wps.hu/nagyi-receptjei/fahejas-kalacs/