Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Kiflik

Nagyi receptjei

Fahéjas kelt kiflik

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: Tésztához: 50 dkg liszt 0,5 kk só 2 dl tej 2,5 dkg friss élesztő 2 ek cukor 1 tasak vaníliás cukor 1 egész tojás 10 dkg margarin Töltelékhez: 4 ek cukor 1 púpos ek őrölt fahéj 3 ek olaj (esetleg olvasztott margarin) Lekenni: 1 kisebb tojás felverve Elkészítése: Az élesztőt a meleg, de nem […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
150 perc
Mennyiség:
6 adag
Mennyibe kerül?
Nagyon olcsó
Andrea Papikné Veress
Beküldte: 2014.11.24.

Elkészítése

Hozzávalók:
Tésztához:

  • 50 dkg liszt
  • 0,5 kk só
  • 2 dl tej
  • 2,5 dkg friss élesztő
  • 2 ek cukor
  • 1 tasak vaníliás cukor
  • 1 egész tojás
  • 10 dkg margarin

Töltelékhez:

  • 4 ek cukor
  • 1 púpos ek őrölt fahéj
  • 3 ek olaj (esetleg olvasztott margarin)

Lekenni:

  • 1 kisebb tojás felverve


Elkészítése:

Az élesztőt a meleg, de nem forró tejbe morzsoljuk, megszórjuk 1 evőkanál cukorral, majd hagyjuk felfutni. A lisztet egy tálba szitáljuk, elkeverjük benne a sót, hozzáadjuk a felfutott élesztőt, a maradék cukrot, a vaníliás cukrot, a tojást, a margarint.

Alaposan kidagasztjuk. Meleg helyen letakarva, kb. 1 óra alatt a duplájára kelesztjük. A megkelt tésztát három egyenlő részre vágjuk, egyenként gombócokat formázunk, letakarva kicsit félretesszük.

Közben egy tálkában a cukrot elkeverjük a fahéjjal.

Két nagyobb tepsit kibélelünk sütőpapírral.

Az egyik tésztagombócot kb. 4-5 mm vastagra és kör alakúra elnyújtjuk, 8 cikkre vágjuk. Vékonyan lekenjük olajjal (esetleg olvasztott margarinnal) és megszórjuk a fahéjas cukor harmadával.

A kifliket egyenként a körcikk szélétől kezdve szorosan feltekerjük, kifli formára hajlítjuk. Az előkészített tepsibe fektetjük. Ezt a műveletet megismételjük a másik két bucival.

A sütőt előmelegítjük. Addig letakarva hagyjuk kb. 20-25 percet kelni (attól függően mennyire van meleg a helyiségben). A kiflik tetejét lekenjük egy felvert tojással.

180 fokon 13 perc alatt hőlégkeveréssel megsütjük. Rácson hagyjuk kihűlni.

[box style=”info”]Puha, omlós, édes péksütik születtek, amihez már csak egy bögre tej vagy kakaó hiányzik és kész is a remek reggeli.
További képek megtekinthetők a blogon.[/box]

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Hétköznapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Nagyon olcsó Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Vacsora
Andrea Papikné Veress
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is