Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A tészta hozzávalóiból a szokásos módon kelttésztát készítünk. Kb 10 percig dagasztjuk. Akkor van kész, ha már az edénytől és a kezünktől is elválik, valamint hólyagos. A tetejét kissé meglisztezzük és letakarva kb 40 percig kelesztjük. A megkelt tésztát kissé átgyúrjuk és elfelezzük. Az egyik tésztacipót kb ujjnyi vastagra és téglalap alakúra kinyújtjuk, majd megkenjük […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
25 perc
Mennyiség:
8 adag
Mennyibe kerül?
Olcsó
Tindy84
Beküldte: 2021.09.21.

Tészta

Töltelék

Tetejére

Elkészítése

A tészta hozzávalóiból a szokásos módon kelttésztát készítünk. Kb 10 percig dagasztjuk. Akkor van kész, ha már az edénytől és a kezünktől is elválik, valamint hólyagos.

A tetejét kissé meglisztezzük és letakarva kb 40 percig kelesztjük.

A megkelt tésztát kissé átgyúrjuk és elfelezzük.

Az egyik tésztacipót kb ujjnyi vastagra és téglalap alakúra kinyújtjuk, majd megkenjük az olvasztott és visszahűtött vaj felével, egyenletesen rászórjuk a fahéjjal elkevert cukor felét. A hosszabbik oldala mentén feltekerjük, mint a bejglit és 1-1,5 cm-es darabokra vágjuk, majd sütőpapíros tepsire sorakoztatjuk.

A másik tésztát is ugyanígy készítjük el.

A sütőt 180 fokra előmelegítjük. A tekercseket kb 20 percig kelesztjük, kb 20 perc alatt szép pirosra sütjük.

A még forró tekercseket lekenjük olvasztott vajjal.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Olcsó Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Vacsora
Tindy84
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is