Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Fahéjas kelt tekercs recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Tészta

  • 60 dkg finomliszt
  • 1 kávéskanál só
  • 7 dkg cukor
  • 7 dkg olvasztott margarin vagy vaj
  • 1 tojás
  • 3 dl tej
  • 3,5 dkg élesztő
  • 1 citrom lereszelt héja
  • 1 teáskanál vanília őrlemény

Töltelék

  • 4 evőkanál cukor
  • 3 evőkanál olvasztott margarin vagy vaj
  • 2 evőkanál őrölt fahéj

Tetejére

  • 10 dkg olvasztott margarin vagy vaj

Elkészítése

A tészta hozzávalóiból a szokásos módon kelttésztát készítünk. Kb 10 percig dagasztjuk. Akkor van kész, ha már az edénytől és a kezünktől is elválik, valamint hólyagos.

A tetejét kissé meglisztezzük és letakarva kb 40 percig kelesztjük.

A megkelt tésztát kissé átgyúrjuk és elfelezzük.

Az egyik tésztacipót kb ujjnyi vastagra és téglalap alakúra kinyújtjuk, majd megkenjük az olvasztott és visszahűtött vaj felével, egyenletesen rászórjuk a fahéjjal elkevert cukor felét. A hosszabbik oldala mentén feltekerjük, mint a bejglit és 1-1,5 cm-es darabokra vágjuk, majd sütőpapíros tepsire sorakoztatjuk.

A másik tésztát is ugyanígy készítjük el.

A sütőt 180 fokra előmelegítjük. A tekercseket kb 20 percig kelesztjük, kb 20 perc alatt szép pirosra sütjük.

A még forró tekercseket lekenjük olvasztott vajjal.

https://receptneked.wps.hu/nagyi-receptjei/fahejas-kelt-tekercs/