Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Kalácsok, tészták

Fahéjas koszorú

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: Tészta: 50 dkg liszt 1 evőkanál méz 3 dl víz csipet só 2 dkg élesztő vagy 1 cs szárított Krém: 5 dkg vaj 6 evőkanál kristálycukor 2 teáskanál őrölt fahéj Elkészítése: A langyos vízben elkeverjük a mézet és az elmorzsolt élesztőt, majd a liszttel és a sóval együtt tésztát dagasztunk belőle. Ezután duplájára kelesztjük. […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Beküldte: 2014.11.25.

Elkészítése

Hozzávalók:
Tészta:

  • 50 dkg liszt
  • 1 evőkanál méz
  • 3 dl víz
  • csipet só
  • 2 dkg élesztő vagy 1 cs szárított

Krém:

  • 5 dkg vaj
  • 6 evőkanál kristálycukor
  • 2 teáskanál őrölt fahéj

Elkészítése:

A langyos vízben elkeverjük a mézet és az elmorzsolt élesztőt, majd a liszttel és a sóval együtt tésztát dagasztunk belőle. Ezután duplájára kelesztjük.

A megkelt tésztát alaposan lisztezett deszkán ketté vágjuk, merthogy két kisebb koszorút készítünk. A tésztát olyan vékonyra nyújtjuk, amennyire csak tudjuk, négyzet vagy téglalap alakúra.

A vajat megolvasztjuk, majd összekeverjük a cukorral és az őrölt fahéjjal. A vajas keverék felével megkenjük a tésztát, majd feltekerjük. Hosszában félbe vágjuk. A vágott felükkel kifelé szorosan egymás mellé tesszük őket. Az egyik végén összefogjuk, majd megcsavarjuk úgy, hogy a vágott felek felfelé/kifelé nézzenek. A végét összefogjuk és koszorúvá alakítjuk.

180 fokra előmelegített sütőben 25 perc alatt készre sütjük.

További képek a blogon találhatóak a formázásról.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ételallergia: Tojásmentes receptek Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Reggeli
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is