Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Fahéjas-pudingos rúd (Karantén süti) recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Tészta

  • 60 dkg finomliszt
  • 1 teáskanál só
  • 3 evőkanál cukor
  • 1 tojás
  • 2 tojássárgája
  • 3 dl langyos tej
  • 6 dkg puha vaj
  • 3 dkg friss élesztő

Töltelék

  • 6 dl tej
  • 4 evőkanál cukor
  • 2 csomag vaníliaízű pudingpor (vagy másmilyen ízű )
  • 10 dkg vaj

Szóráshoz

  • 5 evőkanál cukor
  • 1 evőkanál fahéj
  • 2 evőkanál olvasztott vaj

Elkészítése

A töltelékhez a pudingot a szokásos módon megfőzzük, majd ha kihűlt, akkor kihabosítjuk a vajjal.

A tejet meglangyosítjuk és egy teáskanál cukorral elkeverjük, majd belemorzsoljuk az élesztőt. Pár percig hagyjuk, míg az élesztő felfut.

Addig egy táljába mérjük a többi hozzávalót, hozzáadjuk az élesztős tejet is és elkezdjük összegyúrni. A végén dolgozzuk bele a puha vajat is.

A tésztát alaposan kidolgozzuk. Langyos helyen 45-50 percig pihentetjük letakarva.

Lisztezett felületre borítjuk és 12 részre osztjuk. A darabokat gömbölyítjük, majd egyesével hosszú téglalapokká nyújtunk.

Az egyik végén az egyharmad részét ujjnyi széles csíkokra vágjuk, majd a középső harmadra kenünk a töltelékből. A tészta széleit ráhajtjuk, majd feltekerjük az üresen hagyott rész felől.

A megformázott tésztát sütőpapíros tepsire fektetjük, egy ruhával letakarjuk és kb 45-50 percen keresztül pihentetjük.

Ezalatt a sütőt előmelegítjük 170 fokra. A megkelt kifliket 12-15 perc alatt sütjük pirosra.

Míg sülnek megolvasztunk két evőkanál vajat és összekeverjük a cukrot a fahéjjal.

A kifliket amint kivesszük a sütőből megkenjük olvasztott vajjal, majd meghempergetjük a fahéjas cukorban.

Rácsra téve kihűtjük.

https://receptneked.wps.hu/nagyi-receptjei/fahejas-pudingos-rud/