Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Kalácsok, tészták

Nagyi receptjei

Fahéjas selyemkalács

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A fahéjas selyemkalács foszlós, illatos kelt sütemény, amely tökéletes reggelire, délutáni kávé mellé vagy ünnepi alkalmakra. A fahéjas töltelék és a lágy tészta harmonikus párost alkot.

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
10 adag
Mennyibe kerül?
Olcsó
csehborbala
Beküldte: 2017.11.25.

Tésztához:

Töltelékhez:

Kenéshez:

Elkészítése

Tészta:

A langyos tejben feloldjuk a cukrot, majd belemorzsoljuk az élesztőt és felfuttatjuk.

A lisztet a tojássárgájával, az olajjal és a sóval összekeverjük, majd hozzáadjuk a felfutott élesztőt. Addig dagasztjuk, amíg a tészta el nem válik az edény falától. Letakarva duplájára kelesztjük.

Töltelék:

A margarint a porcukorral habosra keverjük, majd beleforgatjuk a fahéjat.

Formázás:

A megkelt tésztát hat egyenlő részre osztjuk és kis cipókat formálunk belőle. Rövid pihentetés után mindegyiket téglalap alakúra nyújtjuk, megkenjük a fahéjas krémmel, majd feltekerjük. Három rudat összefonunk, majd a másik hárommal is ugyanígy járunk el.

Sütés:

Egy kb 30*40 cm-es tepsit kivajazunk, a rudakat egymás mellé helyezzük úgy, hogy maradjon köztük egy kis távolság. Fél órán át kelesztjük, majd a tojás és az olaj keverékével lekenjük. Előmelegített, közepes hőmérsékletű sütőben kb 30-35 perc alatt megsütjük.

Tipp:

A fahéjas krémet kakaóporral vagy akár vaníliás cukorral is kiegészíthetjük, így új ízvilágot adhatunk a kalácsnak. Ha különösen foszlós tésztát szeretnénk, a kelesztés idején tartsuk langyos helyen és sütés után takarjuk le egy konyharuhával, hogy ne száradjon ki.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Évszak: Egész évben Ár: Olcsó Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Desszert
csehborbala
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is