Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Fahéjas szerelemkalács recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Elkészítése

Hozzávalók:
Tésztához:

  • 50 dkg liszt
  • 0,5 kk só
  • 2,5 dl tej
  • 2,5 dkg élesztő
  • 3 ek cukor
  • 1 tasak vaníliás cukor
  • 5 dkg margarin
  • 1 egész tojás

Tetejére:

  • 1 kisebb tojás
  • 2 ek cukor
  • 1 tk őrölt fahéj


Elkészítése:

A tészta hozzávalóiból a szokásos módon begyúrjuk a tésztát. Letakarjuk, meleg helyen duplájára kelesztjük.

A megkelt tésztát 8 egyenlő részre osztjuk és kisodorjuk hüvelykujjnyi vastagra. A két végét csigaszerűen feltekerjük, majd az alsó részét átvágjuk és a két szálat összetekerjük, a végét összecsípjük.

Sütőpapíros tepsibe tesszük az elkészült kalácsokat, majd 30 percig kelesztjük.

A cukrot összekeverjük a fahéjjal. A tojást felverjük, a megkelt kalácsokat lekenjük vele, majd megszórjuk a fahéjas cukorral.

180 fokra előmelegített sütőben 25 perc alatt készre sütjük.
[box style=”info”]Fázisfotók a készítésről megtekinthetők a blogon.[/box]

https://receptneked.wps.hu/nagyi-receptjei/fahejas-szerelemkalacs/