Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Fahéjas szilvalekváros csigatorta recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Tészta

  • 50 dkg finomliszt
  • 40 g friss élesztő
  • 1 kávéskanál só
  • 5 dkg porcukor
  • 1 tojás
  • 1 tojássárgája
  • 5 dkg lágy vaj
  • 2,5 dl langyos tej (kb)

Töltelék

  • 15 dkg porcukor
  • 3 evőkanál őrölt fahéj
  • 10 dkg olasztott vaj
  • 5 ek szilvalekvár

Elkészítése

A tésztához kevés cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt.

A lisztet egy keverőtálba szitáljuk, elvegyítjük benne a sót, a porcukrot, hozzáadjuk a felfutott élesztőt, a tojásokat, a tejet és elkezdjük összegyúrni, ezután beledagasztjuk a vajat is.

A tésztát letakarva, langyos helyen a duplájára kelesztjük.

A töltelékhez a vajat, a porcukrot és a fahéjat összekeverjük, egy kb 22-24 cm-es kapcsos tortaformát kivajazunk és megszórjuk liszttel.

A megkelt tésztát elfelezzük és kb 25*40 cm-es nagyságúra kinyújtjuk. Elkenjük rajta a fahéjas krém felét és a hosszabbik oldalánál fogva feltekerjük. A rúdból ujjnyni vastag szeleteket vágunk és elhelyezzük a formában. Tenyerünkkel kissé ellapítjuk úgy, hogy kitöltese a formát és megkenjük lekvárral. A tészta másik felével is így járunk el.

A csigákat elhelyezzük a lekvár tetején (itt már nem kell ellapítani) és letakarva 30 percig kelesztjük, majd 180 °C-ra melegített sütőben kb 40 perc alatt megsütjük.

https://receptneked.wps.hu/nagyi-receptjei/fahejas-szilvalekvaros-csigatorta/