Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Csigák

Fahéjas tekercsek

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A fahéjas tekercs illata gyorsan megtölti a konyhát, és azonnal otthonos hangulatot teremt. A puha kelt tészta és az édes-fahéjas töltelék jól kiegészítik egymást, a frissen sült csigák pedig nehezen állhatók meg melegen. Ez a recept egyszerűen követhető, mégis látványos végeredményt ad. Bármilyen alkalomra jó választás, legyen szó hétvégi reggeliről vagy délutáni finomságról.

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
4 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Anett Kulcsár
Beküldte: 2013.11.04.

Hozzávalók

Elkészítése

Az élesztőt egy tálba morzsoljuk, elkeverjük 1 kávéskanál cukorral és a meglangyosított tejjel. Letakarva, meleg helyen kb. 10 perc alatt felfuttatjuk.

A lisztet összekeverjük 15 dkg cukorral és egy csipet sóval, majd hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt. Beletesszük a 15 dkg margarint és a tojást, majd egynemű, lágy tésztává dolgozzuk. Letakarva, langyos helyen a duplájára kelesztjük.

A töltelékhez a maradék 10 dkg margarint felolvasztjuk. Egy tálban összekeverjük a maradék 10 dkg cukrot és a fahéjat. A megkelt tésztát lisztezett deszkán kb. 5 mm vastagra és kb. 40×40 cm-es méretűre nyújtjuk. Megkenjük az olvasztott margarinnal, majd egyenletesen megszórjuk a fahéjas cukorral.

A tésztát szorosan feltekerjük, majd kb. 2,5 cm vastag szeletekre vágjuk. A csigákat sütőpapírral bélelt sütőlemezre fektetjük. Konyharuhával letakarva még 30 percig tovább kelesztjük.

A tojássárgáját 2 evőkanál vízzel felverjük, és megkenjük vele a csigák tetejét. Előmelegített sütőben, 180 °C-on kb. 12 percig sütjük, amíg szépen megpirulnak.

Tipp

A csigák még puhábbak lesznek, ha a sütés után pár percre letakarjuk egy tiszta konyharuhával. Ha szeretnénk, a tetejükre készíthetünk egyszerű porcukros mázat is, amit sütés után csurgatunk rá.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Valentin napi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Desszert
Anett Kulcsár
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is