Elkészítése
Az élesztőt egy tálba morzsoljuk, elkeverjük 1 kávéskanál cukorral és a meglangyosított tejjel. Letakarva, meleg helyen kb. 10 perc alatt felfuttatjuk.
A lisztet összekeverjük 15 dkg cukorral és egy csipet sóval, majd hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt. Beletesszük a 15 dkg margarint és a tojást, majd egynemű, lágy tésztává dolgozzuk. Letakarva, langyos helyen a duplájára kelesztjük.
A töltelékhez a maradék 10 dkg margarint felolvasztjuk. Egy tálban összekeverjük a maradék 10 dkg cukrot és a fahéjat. A megkelt tésztát lisztezett deszkán kb. 5 mm vastagra és kb. 40×40 cm-es méretűre nyújtjuk. Megkenjük az olvasztott margarinnal, majd egyenletesen megszórjuk a fahéjas cukorral.
A tésztát szorosan feltekerjük, majd kb. 2,5 cm vastag szeletekre vágjuk. A csigákat sütőpapírral bélelt sütőlemezre fektetjük. Konyharuhával letakarva még 30 percig tovább kelesztjük.
A tojássárgáját 2 evőkanál vízzel felverjük, és megkenjük vele a csigák tetejét. Előmelegített sütőben, 180 °C-on kb. 12 percig sütjük, amíg szépen megpirulnak.
Tipp
A csigák még puhábbak lesznek, ha a sütés után pár percre letakarjuk egy tiszta konyharuhával. Ha szeretnénk, a tetejükre készíthetünk egyszerű porcukros mázat is, amit sütés után csurgatunk rá.

