Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Fahéjas tekercsek recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 5 dkg élesztő
  • 15 dkg cukor
  • 1,5 dl tej
  • 75 dkg finomliszt
  • 25 dkg margarin
  • 1 db tojás
  • 1 db tojássárgája
  • 2 evőkanál fahéj

Elkészítése

Az élesztőt egy tálba morzsoljuk, elkeverjük 1 kávéskanál cukorral és a meglangyosított tejjel. Letakarva, meleg helyen kb. 10 perc alatt felfuttatjuk.

A lisztet összekeverjük 15 dkg cukorral és egy csipet sóval, majd hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt. Beletesszük a 15 dkg margarint és a tojást, majd egynemű, lágy tésztává dolgozzuk. Letakarva, langyos helyen a duplájára kelesztjük.

A töltelékhez a maradék 10 dkg margarint felolvasztjuk. Egy tálban összekeverjük a maradék 10 dkg cukrot és a fahéjat. A megkelt tésztát lisztezett deszkán kb. 5 mm vastagra és kb. 40×40 cm-es méretűre nyújtjuk. Megkenjük az olvasztott margarinnal, majd egyenletesen megszórjuk a fahéjas cukorral.

A tésztát szorosan feltekerjük, majd kb. 2,5 cm vastag szeletekre vágjuk. A csigákat sütőpapírral bélelt sütőlemezre fektetjük. Konyharuhával letakarva még 30 percig tovább kelesztjük.

A tojássárgáját 2 evőkanál vízzel felverjük, és megkenjük vele a csigák tetejét. Előmelegített sütőben, 180 °C-on kb. 12 percig sütjük, amíg szépen megpirulnak.

Tipp

A csigák még puhábbak lesznek, ha a sütés után pár percre letakarjuk egy tiszta konyharuhával. Ha szeretnénk, a tetejükre készíthetünk egyszerű porcukros mázat is, amit sütés után csurgatunk rá.

https://receptneked.wps.hu/nagyi-receptjei/fahejas-tekercsek/