Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 50 dkg finomliszt 3 dl tej 3 evőkanál cukor 2 tojássárgája 5 dkg olvasztott vaj 1 citrom reszelt héja 2 dkg friss élesztő csipet só 30 ml rum a sütéshez 5 dl étolaj Elkészítése: A langyos tejet összekeverjuk a cukorral és 1 evőkanál liszttel, majd belemorzsoljuk az élesztőt és hagyjuk felfutni. A lisztet egy […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
4 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Vass Laszlone
Beküldte: 2017.10.28.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 50 dkg finomliszt
  • 3 dl tej
  • 3 evőkanál cukor
  • 2 tojássárgája
  • 5 dkg olvasztott vaj
  • 1 citrom reszelt héja
  • 2 dkg friss élesztő
  • csipet só
  • 30 ml rum
  • a sütéshez 5 dl étolaj


Elkészítése:

A langyos tejet összekeverjuk a cukorral és 1 evőkanál liszttel, majd belemorzsoljuk az élesztőt és hagyjuk felfutni.

A lisztet egy nagyobb tálba szitáljuk, közepébe mélyedést készítünk és beleöntjük a tojások sárgáját, a reszelt citromhéjat, a rumot és a sót.

Jól megdagasztjuk, a végén pedig lassan adagolva, beledolgozzuk az olvasztott vajat is. Konyharuhával letakarjuk és duplájára kelesztjük.

Mikor a tészta megkelt, lisztezett deszkán ujjnyi vastagságúra kinyújtjuk és kerek formával kiszaggatjuk, majd letakarva, 20-30 percig pihenni hagyjuk.

Egy lábosban felforrósítjuk az étolajat, a fánkokat a felső felükkel tesszük bele és fedővel lefedjük. Amikor aranysárgára pirultak, megfordítjuk és fedő nélkül sütjük tovább.

Konyhai papírtörlőre szedjük és miután a fölösleges étolajat felszívta, tálcára rakjuk és porcukorral megszórva, házi lekvárral tálaljuk.

Jó étvágyat kívánok hozzá!

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Desszert
Vass Laszlone
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is