Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A langyos tejből, langyos lisztből, egy evőkanálnyi porcukorból és az élesztőből kovászt készítünk. A tojássárgákat elkeverjük a megmaradt porcukorral, majd hozzáadjuk a kovászhoz. Ezután a langyos vajat, a maradék lisztet és annyi langyos tejet is hozzáadunk, hogy lágy tésztát kapjunk. Az egészet alaposan összedagasztjuk. A tészta tetejét megszórjuk liszttel, letakarjuk, és langyos helyen kelesztjük, amíg […]

Elkészítési idő:
perc
Mennyiség:
adag
Beküldte: 2012.06.24.

Hozzávalók

Elkészítése

A langyos tejből, langyos lisztből, egy evőkanálnyi porcukorból és az élesztőből kovászt készítünk. A tojássárgákat elkeverjük a megmaradt porcukorral, majd hozzáadjuk a kovászhoz. Ezután a langyos vajat, a maradék lisztet és annyi langyos tejet is hozzáadunk, hogy lágy tésztát kapjunk. Az egészet alaposan összedagasztjuk.

A tészta tetejét megszórjuk liszttel, letakarjuk, és langyos helyen kelesztjük, amíg legalább másfélszeresére nem nő. Miután megkelt, lisztezett deszkára borítjuk, ujjnyi vastagságúra szétnyomkodjuk, és kiszaggatjuk. A kiszaggatott tésztadarabokat lisztezett deszkán, letakarva még 30 percig kelesztjük.

Egyenletes hőfokon, bő olajban kisütjük a tésztát. Amikor a tésztát az olajba tesszük, az edény tetejét lefedjük, majd fordítás után már szabadon hagyjuk az edény tetejét. A kisült fánkokat szűrőre szedjük, és még melegen megszórjuk vaníliás cukorral, porcukorral vagy fahéjjal.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is