A langyos tejből, langyos lisztből, egy evőkanálnyi porcukorból és az élesztőből kovászt készítünk. A tojássárgákat elkeverjük a megmaradt porcukorral, majd hozzáadjuk a kovászhoz. Ezután a langyos vajat, a maradék lisztet és annyi langyos tejet is hozzáadunk, hogy lágy tésztát kapjunk. Az egészet alaposan összedagasztjuk.
A tészta tetejét megszórjuk liszttel, letakarjuk, és langyos helyen kelesztjük, amíg legalább másfélszeresére nem nő. Miután megkelt, lisztezett deszkára borítjuk, ujjnyi vastagságúra szétnyomkodjuk, és kiszaggatjuk. A kiszaggatott tésztadarabokat lisztezett deszkán, letakarva még 30 percig kelesztjük.
Egyenletes hőfokon, bő olajban kisütjük a tésztát. Amikor a tésztát az olajba tesszük, az edény tetejét lefedjük, majd fordítás után már szabadon hagyjuk az edény tetejét. A kisült fánkokat szűrőre szedjük, és még melegen megszórjuk vaníliás cukorral, porcukorral vagy fahéjjal.