A lisztet egy nagy tálba tesszük. A langyos tejet, a porcukrot és az élesztőt egy másik edényben összekeverjük, és 15 percig pihentetjük, hogy felfusson. Az élesztős tejet az olvasztott vajjal és a tojások sárgájával együtt a liszthez öntjük. Fakanállal elkeverjük, majd az asztalra borítjuk, és addig gyúrjuk, amíg teljesen sima tésztát nem kapunk. A tésztát visszatesszük a tálba, letakarjuk, és meleg helyen duplájára kelesztjük, ami legalább 30 percet vesz igénybe.
Amikor a tészta megkelt, enyhén lisztezett felületen ujjnyi vastagságúra nyújtjuk, majd egy 6 cm átmérőjű kiszúróval kiszaggatjuk a fánkokat. A maradék tésztát összegyúrjuk, újra kinyújtjuk, és kiszaggatjuk. A kiszaggatott fánkokat 10-20 percig kelesztjük. Ezután a fánkok közepét ujjunkkal kissé elvékonyítjuk.
A fánkokat kis adagokban sütjük forró olajban. Az első oldalukat 2-3 percig sütjük (a pontos idő az olaj hőmérsékletétől függ), majd megfordítjuk, és a másik oldalukat további 1-2 percig sütjük. Az első sütésnél fontos, hogy a lyukas oldal legyen alul, és ezt a fedő alatt süssük, hogy szép szalagos legyen a fánk. Miután megfordítjuk, a másik oldalt már fedő nélkül sütjük.
Ügyeljünk arra, hogy az olaj ne legyen túl forró, mert akkor a fánk kívül megég, belül pedig nyers marad. Az olaj legyen annyi, hogy a fánkok lebegjenek benne, és ne érjenek az edény aljához.
A kész fánkokat papírtörlőre szedjük, hogy az olaj lecsöpöghessen. Még melegen megszórjuk porcukorral, és tetszés szerint baracklekvárral töltve tálaljuk.