Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A fánk az egyik legismertebb farsangi édesség, amely puha, könnyű tésztájával és aranybarna külsejével minden alkalmat különlegessé tesz. A frissen sült fánk porcukorral megszórva, lekvárral kínálva igazi klasszikus, amit egyszerűen nem lehet megunni.

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Kulik Orsolya
Beküldte: 2013.10.06.

Hozzávalók

Elkészítése

Az élesztőt 1 dl langyos tejben kevés cukorral felfuttatjuk. A tojásokat a maradék cukorral, 5 dl meleg tejjel, a liszttel és a sóval összekeverjük, majd hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt. A vajat gyúrás közben apránként, a tál széléhez kenve adagoljuk, a tészta fokozatosan felveszi.

Amikor a tészta szép hólyagos, letakarva, meleg helyen kelesztjük, amíg duplájára nő. Ezután lisztezett nyújtódeszkára borítjuk, ujjnyi vastagra nyújtjuk, majd pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk, a korongokat kicsit kihúzzuk.

Forró, bő olajban mindkét oldalát aranybarnára sütjük. A kész fánkokat papírtörlőre szedjük, hogy a felesleges olajat felitassa.

Tipp

A fánkokat porcukorral meghintve, barack- vagy szilvalekvárral kínáljuk. Ha még különlegesebbé szeretnénk, megtölthetjük vaníliakrémmel vagy csokoládékrémmel is.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Évszak: Egész évben Ételallergia: Vegetáriánus receptek Ár: Megfizethető Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Desszert
Kulik Orsolya
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is