Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Fánkok

Fánk

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A fánk az egyik legismertebb farsangi édesség, amelyet otthon is könnyen elkészíthetünk. A lágy kelt tészta megadja a fánk puhaságát, az olajban sütés pedig a klasszikus formáját. Frissen porcukorral meghintve az igazi, de lekvárral is kínálhatjuk. Ez a recept bőséges mennyiséget ad, így családi összejövetelekre is ideális.

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Schonfelder Kitti
Beküldte: 2013.10.27.

Hozzávalók

Elkészítése

Az élesztőt kevés cukros tejben felfuttatjuk. A vajat felolvasztjuk, majd a liszthez adjuk a tojások sárgáját, a reszelt citromhéjat, a maradék tejet, a felfuttatott élesztőt és a vajat. Lágy tésztát dagasztunk belőle, majd letakarva hagyjuk megkelni.

A megkelt tésztát lisztezett felületen kinyújtjuk, és fánkszaggatóval kiszaggatjuk. A kiszaggatott fánkokat forró, bő olajban, fedő alatt sütjük aranybarnára. A megsült fánkokat papírtörlőre szedjük, majd porcukorba forgatjuk vagy meghintjük vele.

Tipp

A fánkok közepébe sütés előtt ujjunkkal készíthetünk egy kis mélyedést, így szépen megemelkednek, és könnyen tölthetjük őket lekvárral vagy vaníliakrémmel. Érdemes az olaj hőmérsékletére figyelni: ha túl forró, a fánk kívül gyorsan megég, belül pedig nyers marad.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Desszert
Schonfelder Kitti
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is