Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Fánk recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 70 dkg liszt
  • 5 dkg élesztő
  • 5 dl tej
  • 4 evőkanál cukor
  • 1 mk só
  • 2 tojás sárgája
  • 10 dkg vaj
  • 0,5 l olaj sütéshez
  • 3 édesítő tabletta


Elkészítése:

1,5 dl tejet megmelegítünk az édesítővel és felfuttatjuk benne az élesztőt. A lisztet és a sót átszitáljuk, majd hozzáadjuk az élesztős tejet és a maradék tejet, a tojás sárgákat és az olvasztott vajat. Alaposan kidolgozzuk a tésztát. Lágynak kell lennie, de ne ragadjon. 45 percig kelesztjük langyos helyen vagy 35 fokos sütőben.

A megkelt tésztát lisztezett deszkára borítjuk, majd kb 2 cm vastagra nyújtjuk és kiszaggatjuk egy pogácsa szaggatóval vagy egy pohárral. Letakarjuk a tésztát és újabb 20 percig kelesztjük.

Az olajat megmelegítjük (forró legyen), majd a fánkokat beletesszük, vigyázva, hogy legyen helyük nőni. Fedővel lefedjük, szép pirosra sütjük az alsó felét, majd megfordítjuk, de már nem fedjük le.

Lekvárral, porcukorral, csokoládéval, nutellával kínálhatjuk.

https://receptneked.wps.hu/nagyi-receptjei/fank-7/