Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Fánk falatkák recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 30 dkg finomliszt
  • 2 db tojássárgája
  • 1 evőkanál porcukor
  • 5 dkg vaj
  • 4 evőkanál tejföl
  • 10 dkg lekvár (keményebb )

Szóráshoz

  • fahéjas porcukor
Fánk falatkák

Elkészítése

A lisztet, a tojások sárgáját, a porcukrot, a vajat, a tejfölt egy csipet sóval összegyúrjuk, cipóvá formázzuk és letakarva szobahőmérsékleten kb. 30 percig pihentetjük. A tésztát lisztezett deszkán négyzetlappá nyújtjuk és kisebb négyzeteket vágunk belőle. Az egyik részébe lekvárt teszünk. A tészta oldalait tojásfehérjével lekenjük, majd ráhajtjuk a másik felét, újjal lenyomkodjuk a széleit. Bő olajba kisütjük.

https://receptneked.wps.hu/nagyi-receptjei/fank-falatkak/