Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Fánkok

Nagyi receptjei

Farsangi fánk

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Az élesztőt kevés langyos tejben, egy kiskanál cukorral és egy kiskanál liszttel felfuttatjuk. Ezt a kovászt hozzáadjuk a többi hozzávalóhoz, és annyi tejet adunk hozzá, hogy lágy tésztát kapjunk. Addig dagasztjuk, míg el nem válik a táltól, és jó levegős nem lesz. Ekkor letakarva egy órát kelesztjük meleg helyen. Amikor kb. a duplájára nőtt a […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
150 perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
cat983
Beküldte: 2013.08.12.

Hozzávalók

Elkészítése

Az élesztőt kevés langyos tejben, egy kiskanál cukorral és egy kiskanál liszttel felfuttatjuk. Ezt a kovászt hozzáadjuk a többi hozzávalóhoz, és annyi tejet adunk hozzá, hogy lágy tésztát kapjunk. Addig dagasztjuk, míg el nem válik a táltól, és jó levegős nem lesz. Ekkor letakarva egy órát kelesztjük meleg helyen.

Amikor kb. a duplájára nőtt a tészta, erősen lisztezett deszkára borítjuk, és inkább kihúzzuk, mint kinyújtjuk, egy újnyi vastagra. A korongokat lisztezett tálcára rakjuk, és még 20–30 percig pihentetjük, kelesztjük. Sütés előtt kis mélyedést képezünk a fánkok közepére, és előbb ezzel a felével lefelé tesszük a forró olajba, majd megfordítva a másik oldalát is kisütjük. Figyelni kell, hogy az olaj elég forró legyen, hogy jól átsüljön a tészta, de ne annyira, hogy megégjen. Erre nincs recept. Legjobb a fritőz, mert az egyenlő hőfokon tartja az olajat. Nekem van, de nem abban sütöttem. Meg lehet csinálni. Kínálhatjuk lekvárral, ízes habbal, de ügyesek meg is tölthetik csokival, pudinggal. Tetejét megszórhatjuk porcukorral.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Hétköznapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Ebéd
cat983
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is