Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Fánkok

Nagyi receptjei

Farsangi fánk

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 40 dkg finomliszt 2 dkg friss élesztő 2-2,5 dl langyos tej 1 csipet só 1 mk cukor 5 dkg porcukor 2 tojássárgája 5 dkg olvasztott vaj 2 cl pálinka Sütéshez: 6 dl étolaj Tálaláshoz: 1 ek vaníliás porcukor 20 dkg baracklekvár Elkészítése: Az élesztőt morzsoljuk bele egy kevés langyos tejbe, és 1 mk cukrot […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
80 perc
Mennyiség:
6 adag
Mennyibe kerül?
Olcsó
Vass Laszlone
Beküldte: 2016.01.27.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 40 dkg finomliszt
  • 2 dkg friss élesztő
  • 2-2,5 dl langyos tej
  • 1 csipet só
  • 1 mk cukor
  • 5 dkg porcukor
  • 2 tojássárgája
  • 5 dkg olvasztott vaj
  • 2 cl pálinka

Sütéshez:

  • 6 dl étolaj

Tálaláshoz:

  • 1 ek vaníliás porcukor
  • 20 dkg baracklekvár


Elkészítése:

Az élesztőt morzsoljuk bele egy kevés langyos tejbe, és 1 mk cukrot rászórva hagyjuk felfutni.

A lisztet keverjük el a sóval, a porcukorral és a pálinkával. Adjuk hozzá a tojások sárgáját, majd a maradék tejet apránként hozzáadagolva csomómentes, nokedli sűrűségű tésztát dagasztunk. Az olvasztott, de kihűlt vajjal fényesre dolgozzuk.

Egy tálat olajjal vékonyan kikenünk, és beletesszük a tálat. Lefedve meleg helyen duplájára kelesztjük.

A megkelt tésztát lisztezett felületen hüvelykujjnyi vastagra nyomkodjuk/nyújtjuk, és nagy kerek szaggatóval fánkokat szaggatunk. 20 percet hagyjuk még pihenni, majd nem túl forró, bő olajban kisütjük úgy, hogy először a lisztes felével tesszük az olajba, majd egy fedővel lefedjük. Ha megsült, átfordítjuk, de ezután már fedő nélkül sütjük.

Egyszerre ne tegyünk sok fánkot az olajba, mert megnőnek, és nem férnek el. Papírtörlőre szedve hagyjuk lecsepegni a felesleges olajat. Porcukorral meghintve, baracklekvárral kínáljuk.

 

 

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Olcsó Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Desszert
Vass Laszlone
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is