Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Farsangi forgácsfánk(csöröge) recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 30 dkg finomliszt
  • 5 db tojássárgája
  • 1 evőkanál kristálycukor
  • 1 teáskanál só
  • 2 evőkanál rum
  • kevés víz (langyos, a tészta összeállításához )
  • olaj (a sütéshez)
  • porcukor

Elkészítése

A hozzávalókat összegyúrjuk, vizet csak annyit adunk hozzá, hogy könnyen nyújtható, puha, de nem lágy tésztát kapjunk, majd kb 20 percet pihentetjük. Ez után kb 3 mm vastagságúra nyújtjuk.

Fele tésztából derelyevágóval 20×1-2 cm es csíkokat vágunk és kis csomókat tekerünk belőle.

A másik adagból fél tenyérnyi négyzeteket vágunk, a közepébe 2-3 vágást csinálunk a derelyevágóval, kicsit széthúzzuk, forró olajban világos aranybarnára sütjük, melegen megszórjuk porcukorral, lekvárba is mártogathatjuk kedvünk szerint.

https://receptneked.wps.hu/nagyi-receptjei/farsangi-forgacsfankcsoroge/