Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Fánkok

Nagyi receptjei

Farsangi lekváros fánk

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 500 g liszt 400 ml langyos tej 2,5 dkg élesztő 2 tojás sárgája csipet só 2 evőkanál cukor fél citrom reszelt héja rum ízlés szerint (segít, hogy ne szívja meg magát olajjal sülés közben) olaj a sütéshez Elkészítése: Az élesztőt belemorzsoljuk egy bögrébe vagy tálba és hozzáöntjük a langyos tej felét, egy evőkanál cukrot […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
4 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Andimama
Beküldte: 2015.02.17.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 500 g liszt
  • 400 ml langyos tej
  • 2,5 dkg élesztő
  • 2 tojás sárgája
  • csipet só
  • 2 evőkanál cukor
  • fél citrom reszelt héja
  • rum ízlés szerint (segít, hogy ne szívja meg magát olajjal sülés közben)
  • olaj a sütéshez


Elkészítése:

Az élesztőt belemorzsoljuk egy bögrébe vagy tálba és hozzáöntjük a langyos tej felét, egy evőkanál cukrot és egy evőkanál lisztet adunk hozzá. Kicsit megkeverjük és meleg helyen letakarva felfuttatjuk.

A többi hozzávalót egy kelesztőtálba öntjük, majd a felfuttatott élesztőt is belekeverjük. Langyos helyen duplájára kelesztjük, majd lisztezett deszkán átgyúrjuk és újra kelesztjük.

A megkelt tésztát lisztezett deszkára borítjuk, kézzel kissé kilapogatjuk, majd kiszaggatjuk és meleg, de nem forró olajban aranybarnára sütjük mindkét oldalát. Lekvárral és porcukorral hintve tálaljuk.

Jó étvágyat!

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Desszert
Andimama
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is