Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Farsangi lekváros fánk recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 500 g liszt
  • 400 ml langyos tej
  • 2,5 dkg élesztő
  • 2 tojás sárgája
  • csipet só
  • 2 evőkanál cukor
  • fél citrom reszelt héja
  • rum ízlés szerint (segít, hogy ne szívja meg magát olajjal sülés közben)
  • olaj a sütéshez


Elkészítése:

Az élesztőt belemorzsoljuk egy bögrébe vagy tálba és hozzáöntjük a langyos tej felét, egy evőkanál cukrot és egy evőkanál lisztet adunk hozzá. Kicsit megkeverjük és meleg helyen letakarva felfuttatjuk.

A többi hozzávalót egy kelesztőtálba öntjük, majd a felfuttatott élesztőt is belekeverjük. Langyos helyen duplájára kelesztjük, majd lisztezett deszkán átgyúrjuk és újra kelesztjük.

A megkelt tésztát lisztezett deszkára borítjuk, kézzel kissé kilapogatjuk, majd kiszaggatjuk és meleg, de nem forró olajban aranybarnára sütjük mindkét oldalát. Lekvárral és porcukorral hintve tálaljuk.

Jó étvágyat!

https://receptneked.wps.hu/nagyi-receptjei/farsangi-lekvaros-fank/