Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Farsangi rumos fánk recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 50 dkg finomliszt
  • 2,5 dkg friss élesztő
  • 3 dl tej
  • 2 ek barna cukor (darálva)
  • 2 tojás
  • 2 ek rum
  • 5 dkg vaj
  • csipet só
  • 3 dl napraforgó olaj (sütéshez)


Elkészítése:

A lisztet beleszitáljuk egy tálba. A langyos tejben feloldjuk a porcukrot, keveset elveszünk belőle az élesztő felfuttatáshoz.

Hozzáütjük a tojások sárgáját, a rumot, sót. Habbá verjük a tojásfehérjét, amit lágyan belekeverünk a tésztába az olvasztott vajjal együtt.

Sima tésztát dagasztunk. Letakarjuk és langyos helyen duplájára kelesztjük.

Ha megkelt, lisztezett deszkán ujjnyi vastagra nyújtjuk és nagyobb szaggatóval kiszaggatjuk.

Meleg olajban úgy kezdjük a sütést, hogy ami felül volt a deszkán, az kerüljön alulra. Szépen, egyenletesen mindkét oldalát kisütjük, majd papírtörlőre szedjük.

Lekvárral tálaljuk.

Jó étvágyat!
[box style=”info”]Mindent hamarabb vegyünk ki a hűtőből. Langyos helyen készítsük a fánkot, langyos liszttel, tojással, tejjel. Friss élesztőből, mert így lehet jó fánkot készíteni! Ebből a mennyiségből 14-15 db lesz.[/box]

https://receptneked.wps.hu/nagyi-receptjei/farsangi-rumos-fank/