Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Házi kenyerek

Fehér kenyér

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A langyos tejben elkeverjük a cukrot és az élesztőt. A lisztet és a sót elkeverjük, majd hozzáadjuk a tejes élesztőt és az enyhén olvasztott vajat. Addig dagasztjuk, amíg el nem válik az edény oldalától. Ha szükséges, még adunk hozzá langyos vizet. Letakarva, langyos helyen duplájára kelesztjük. Ha megkelt, jól átgyúrjuk, hogy minden buborék kimenjen belőle. […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Olcsó
Rega
Beküldte: 2018.02.02.

Hozzávalók

Elkészítése

A langyos tejben elkeverjük a cukrot és az élesztőt.

A lisztet és a sót elkeverjük, majd hozzáadjuk a tejes élesztőt és az enyhén olvasztott vajat. Addig dagasztjuk, amíg el nem válik az edény oldalától. Ha szükséges, még adunk hozzá langyos vizet.

Letakarva, langyos helyen duplájára kelesztjük.

Ha megkelt, jól átgyúrjuk, hogy minden buborék kimenjen belőle. Megformázzuk és sütőpapírral bélelt jénaiba tesszük.

Bevágjuk a tetejét és kb 30 percig még kelesztjük.

Mielőtt betesszük a sütőbe vízzel lekenjük a tésztát és a jénai tetejét is.

Előmelegített, 180 fokos sütőben kb 50-60 percig sütjük.

Miután megsült a még forró kenyeret vízzel lekenjük, majd rácson hagyjuk hűlni.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Évszak: Egész évben Ár: Olcsó Gyakorlat: Kezdőknek
Rega
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is